Varehusoversikt

Din handlevogn

Ditt varehus

Handlevognen er tom

Tilbake til forsiden
Byggtorget

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne Byggtorget-butikk

Heftig fabrikkmalt kledning fra Moelven – et smart valg

Fellesnevneren for å lykkes med prosjekter, uavhengig av prosjektets størrelse - er å levere på tid, budsjett og ende opp med fornøyde kunder. Ta et smart valg - velg fabrikkmalt HEFTIG kledning fra Moelven og du lykkes med dine kledningsprosjekter.

Men hva er fabrikkmalt HEFTIG kledning? Kategorisjef Halvard Nørbech i Moelven forteller:

– Forsiden på vår kledning har en mer homogen overflate tilpasset industriell overflatebehandling, med mindre fiberreisning og bedre vedheft, forklarer han.

– Ferskt virke blir i fabrikk påført et strøk Jotun Visir og et strøk Jotun Drygolin Ultimat.

Den viktigste gevinsten er bedre heft, grunning og deretter vil malingen sitte bedre. Moelven legger vekt på at kvaliteten på råstoffet skal være høy og at det er god produksjonskontroll, blant annet med tanke på tørking. All kvist er også rubbet.

– Før var den glatt, og det var krevende å få maling eller beis til å sitte på. Nå er det god vedheft, opplyser han. En vesentlig fordel med fabrikkmalt kledning er at malingen sitter bedre fordi treverket er ferskt.

– Malingen sitter mye bedre på fersk virke enn den gjør på kledning der treverket har begynt nedbrytningsfasen. Hvis kledningen bare er grunnet, bør første mellomstrøk påføres i løpet av 6-8 uker. Er kledningen grunnet og påført mellomstrøk kan kledningen stå inntil 2 år før toppstrøket påføres, sier han.

God prosjektøkonomi

Det er viktig å ta smarte valg for å sikre god økonomi og trygghet for fremdriften i et prosjekt. Naturlig fremdrift blir raskt etkonkurransefortrinn. Et eksempel er kostnadene knyttet til stillasleie. Velger du fabrikkmalt kledning blir det mindre malerarbeid på byggeplass og stillasene tas raskere ned. Det gir viktige besparelser og raskere fremdrift. I tillegg blir byggetiden kortere, færre aktører er inne og det blir mindre koordinering på byggeplass.

Fornøyde kunder

Alle kjenner til kostnadene ved å rette opp feil i etterkant. Med fabrikkmalt kledning er not og fjær malt før montering i akkurat den fargen du, eller arkitekten har valgt. Du slipper dermed tidkrevende reklamasjoner grunnet krympestriper. Kunden ender opp med et hus som ser ferdig ut, og slipper det tidkrevende førstestrøket. Han må bare tenke på toppstrøk før det har gått ca 2 år.

Værforholdene må du også ta i betraktning. Et stadig fuktigere klima gjør at alle bygningskonstruksjoner må tåle større påkjenninger. Fabrikkmalt HEFTIG kledning er beskyttet fra starten av og kan monteres uansett vær.

Fabrikkmalt kledning gir merverdi

Malingssalget til Jotun viser at omlag 50% av all kledning som selges nå er grunnet og malt ett strøk. Det betyr at 50% av kledningen fortsatt kun er grunnet. Og når vi vet at fabrikkmalt kledning gir enklere og mer effektiv bygging, så går du glipp av økonomiske fordeler. Her er det et stort potensial for merverdi, fra sagbruket, til byggvarehuset og ikke minst for prosjekteier, sier Halvard Nørbech.

Vi gjør proffens hverdag enklere

Byggtorgets hjerte hamrer for lokalmiljøet. Det handler om at vi vet hva som er hva, og hvem som er hvem. Vi kjenner sesongene, næringen og de lokale tradisjonene – våre fagfolk er her for å gjøre proffens hverdag enklere.

Byggtorget er en del av Norges største bolig- og byggevarekonsern. Det gir tilgang til markedets beste leverandører og priser, og den beste distribusjonen som sørger for at  trelast og byggevarer fra hele verden kommer frem til byggeplassen – uansett hvor i landet du befinner deg.

Proffen prioriteres

Som PROFF hos Byggtorget, vil du alltid bli prioritert. Med Proffnett får du tilgang til markedets beste digitale prosjektverktøy for profesjonelle håndverkere. Her har du tilgang til netthandel, aktive prosjekter og dine avtalepriser døgnet rundt. Du kan også bruke Proffnett som en egen app på mobilen.

Hver måned sender vi ut nyhetsbrev med unike rabatter og tilbud til våre PROFF-kunder, tips fra Byggtorgets eksperter og nyheter fra våre leverandører. Meld deg på nyhetsbrevet her.

Kontakt ditt varehus for å bli kunde og få tilgang til Proffnett. ​

Vi snekres!