Byggtorget logoByggtorget logo

Garasjeport – velg en som tåler norske forhold

Går du og lufter tanker tom ny garasjeport? Denne vinteren har nok ikke lagt en demper på lysten på en port som enkelt glir opp og ned i sprengkulde og snø og høstens store mengder med nedbør. Vi bor i et land med store klimavariasjoner, velg en port som er bygget for norske forhold.

Hva er viktig når du skal velge garasjeport?

Bruksområde: Det første som er viktig å tenke på er hva du skal bruke garasjen din til. Skal du bare parkere bilen din der, eller skal du også bruke den til hobbyrom/ verksted? Hvis du skal bruke porten til mer enn å parkere bilen i, kan det å ha vinduer være et godt valg. Sett gjerne også inn en ekstra dør.

Trenger du elektrisk eller manuell port?

Gleden over en elektrisk åpner er stor, så vår varmeste anbefaling lander på elektrisk port.

Du slipper å gå ut av bilen når det regner og unngår tunge løft. Med elektrisk portåpner får man i tillegg en «ekstra» sikkerhet, da denne låser porten i lukket tilstand.

Har man ikke egen inngang til garasjen, anbefales det at man monterer en nødåpner i tilfelle det skulle oppstå strømbrudd. Les mer om våre portåpnere lenger ned i artikkelen.

Hvorfor finnes det porter i både stål og tre? Hva er best?

Vår anbefaling er enkel – stål! Derfor leverer vi bare porter i stål. Tre krever mer behandling og vedlikehold, har lettere for å slå seg og er mer brann- og innbrudds utsatt. Stålportene fra Harmonie er de beste på markedet. De er vedlikeholdsfrie, tåler vær og vind samtidig som de beholder sitt flotte utseende. Portene blir produsert i Norge og er hele 40 mm tykke og består av ren miljøvennlig polyuretanskum. Vårt valg av materialer gir porten den beste isoleringsevnen. Alle våre portsystemer er testet og godkjent etter kravene i EU standard 13241-1, og har brann test B-klasse og sertifisering EN-13823.

God tetning i alle kanter

Harmonie portene er produsert i henhold til de høyeste kvalitetsstandarder. Våre porter er utstyrt med varige elastiske og værbestandige tettelister, dette holder ­effektivt vann, nedbør og vind ute. I alle våre porter leverer vi med integrert bunnlistsystem. Med dette systemet unngår du metall profil på bunn av elementet. Med bunnlist slipper du korrosjon og smuss. Dette gir en penere og renere avslutning på porten.

Utseende på porten har også mye å si!

Det er det ingen tvil om – folk er bevisste på hva de ønsker seg, og det er viktig med valgfrihet. Følgende paneler har hvit 9010 og hvit 9016P som standardfarge, men her kan du velge valgfri RAL farge:

RT Topplinje

RL Panel

RV Linje

RF Slett

Paneloverflaten Deep Matt Slett leveres i RAL fargene 9005 og 7016. Dette er også våre bestselgere.

Deep Matt RAL 9005 slett

Deep Matt RAL 7016 slett

Garanti

10 års garanti – Norsk kvalitet og pålitelighet. Hos Harmonie AS forstår vi betydning av holdbarhet og hundre prosent fornøyd garanti. Våre porter har en solid konstruksjon og stabilitet. Ved å velge våre porter gjør du et trygt valg, vi garanterer ett førsteklasses produkt av høy kvalitet. Vi gir 10 års garanti på alle portene, fordi vi er trygge på våre produkter. Portåpnere har 5 års garanti.

Hvilke beslag hører med?

Hvilket beslag som kommer med porten, kommer ann på størrelsen/ vekten av porten din.

Vi leverer strekkfjærsystem for porter opp til 5000x2250. Disse kommer ferdig montert. Strekkfjærene er doble, noe som gir en port med optimal sikkerhet.

På porter over 5000x2250 leveres porten med torsjonsfjærsystem.

Du trenger med andre ord ikke velge beslag, vi leverer det beslaget som din port trenger.

Portåpnere

Ved valg av elektrisk port følger også valg av portåpner med.

Her har vi også satt opp tydelige kriterier på hvilken portåpner du bør velge. Her kommer det selvsagt ann på størrelsen på porten. Du velger mellom Harmonie portåpner BASE, BASE+ og PRO+.

Du kan se portåpnere her

Sammen med portåpnere følger det mye spennende tilbehør som håndsendere SomWeb som er et eget appstyringssystem, innvendig trykknapp og kodetastatur.

Montering

Harmonie garasjeport er enkel å installere selv om du har gjort lignende jobber før. Vi har nå laget en monteringsvideo som viser hvordan du monterer en garasjeport fra oss, steg for steg. Vi gir deg også nyttige tips og råd på veien.

Hvordan montere garasjeport - Harmonie

Utstyret vi anbefaler er:

• Vater (minimum 1,20
• Målebånd
• To tang
• Tapetkniv
• Drill
• Blyant
• Byggefil
• Løftestropper

En montering av garasjeport er gjerne noe de fleste ønsker å sette bort. Byggtorget gjennomfører prosjektet ditt fra A til Å!

Hos Byggtorget ser vi hele prosjektet og du kan stole på at din lokale byggevarehandel kjenner nærmiljøet og dine behov. Ingen er på flere steder i Norge og kjenner landet bedre!

Trygt, enkelt og Ferdig Snekra.