Varehusoversikt

Din handlevogn

Ditt varehus

Handlevognen er tom

Tilbake til forsiden
Byggtorget

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne Byggtorget-butikk

Fasadeskruer som går i ett med fasaden

Vedlikeholdsvennlige fasader er i fremgang. Da er det syrefast som gjelder, og for tømrer Kenneth Skoglund betyr det fargede fasadeskruer fra ESSVE.

Kenneth Skoglund er absolutt ingen nybegynner når det gjelder å bruke skruer i fasaden. «Vi har brukt skruer i mange år – helt siden vi begynte med vedlikeholdsvennlig kledning som Royal impregnert eller annet eksklusivt virke. I sånne materialer er det syrefast som gjelder, og da blir det skruer. Syrefast spiker er ikke noe tess, rett og slett», konstaterer Kenneth før han fortsetter: «Tidligere var det bare blanke hoder på skruene, så det ble jo endel bling i fasadene bortover, for å si det sånn!»


Vi har alle sett rader av blanke skruehoder i fasader. Verre er det når vi får øye på fasader i kostbare materialer med mørke render fra hvert eneste skrue- eller spikerhode. Kenneth ser det ofte og fortviler:

«Enten er det slurv i beskrivelsen, eller så er det en håndverker som ikke bryr seg. Begge deler er like ille, og resultatet er trist. Spesielt fordi det er helt unødvendig nå som du kan få en nærmest usynlig skrue med de fargede fasadeskruene til ESSVE.»


«Fargen gjør en stor forskjell. Stadig flere kunder vil ha vedlikeholdsvennlige fasader, og når vi kan levere en flott fasade nesten uten synlige skruehoder, synes de selvfølgelig det er storveis. For oss er det imidlertid flere fordeler med skruene fra ESSVE, ikke minst det at den er lett å jobbe med. Det høres kanskje rart ut, men når du skal skru inn hundrevis av skruer, så er det faktisk viktig at du ikke behøver å bruke mer krefter enn nødvendig. ESSVE-skruen med fiberskjærende spiss er lett å skru. Det sparer skuldre og armer gjennom lange dager på byggeplassen.»

Kenneth og kollegene får mye skryt og anerkjennende nikk for estetikken i fasadene, men til syvende og sist er det andre sider ved skruene som er vel så viktige for håndverkeren. Kenneth forklarer villig:

«Selvfølgelig er det flott med en skrue som matcher fargen på kledningen. Men for oss handler det også om skruens egenskaper. Jeg har nevnt at den sparer krefter. Enda viktigere er at den sparer oss for klager. De syrefaste ESSVE-skruene tåler veldig mye varme, de er seige og bra på å ta opp bevegelser i en solvarm fasade. Vi har sett vanlige skruer knekke som fyrstikker under ekstreme forhold, og som tømrere og fagfolk må vi sørge for å levere det beste vi kan hele veien. Da blir det fasadeskruer fra ESSVE. Vi tar ikke sjansen på noe annet.»