:

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din fortrukne Byggtorget-butikk

Enkel og rask oppussing uten sparkling og pussing

Med plater som er ferdig grunnet får du slette vegger som både kan males og tapetseres uten at du trenger å tenke på sparkling og pussing.

Er du en av dem som vil ha slette vegger, men kvier deg for gipsplater som må sparkles og pusses? Da bør du vurdere Walls2Paint.

Her snakker vi om veggplater som er ferdig grunnet og klare for maling eller tapetsering så snart de er montert. Takket være låseprofilen går platene svært tett sammen, og skjøten mellom dem er nærmest umulig å se. Med en bredde på 60 cm dekker hver plate mye areal, noe som gjør at monteringen går svært raskt unna. De har dessuten god skrufasthet, og de fleste lettere ting kan festes direkte i platene med vanlige treskruer. Skal du henge opp tyngre ting som TV-er og større hyller må du planlegge for dette og legge inn spikerslag de aktuelle stedene før platene monteres.

Du får platene i høyder fra 239 til 300 cm, så de passer for de aller fleste takhøyder.

Både til nye og gamle vegger

Platene kan monteres på både stenderverk og eksisterende vegger. De er derfor like godt egnet til prosjekter der du vil gjøre noe med eksisterende vegger, og til prosjekter der du bygger fra bunnen av.

Til selve monteringen bruker du enten skruer eller kramper, i tillegg til egnet lim for å lime låseprofilene. Har du en drill og skruer, en sag og en tube med trelim har du det meste du trenger for å gjøre jobben.

Vi anbefaler alltid at du leser leverandørens monteringsanvisning før du setter i gang med monteringen. Her finner du nyttig informasjon om blant annet akklimatisering, krav til underlag og montering.

Bilde: Walls2Paint er klare til maling så snart de er montert og du trenger kun to toppstrøk for å bli helt ferdig. (Foto: Byggma)

Slik får du et fint sluttresultat

Når du skal male Walls2Paint er det kun behov for to toppstrøk før du er helt ferdig. Bruker du riktig utstyr blir resultatet penere, og jobben går raskere. Her er våre tips til hvilket utstyr du bør bruke:

  • En liten japansparkel for å sparkle over spiker eller skruer dersom det skulle være spesielle områder hvor de ikke kan monteres skjult. La det tørke, slip lett over og tørk bort slipestøv med en mikrofiberklut.
  • En presisjonspensel, slik som Jordan Presisjon 50 mm med SmartEtui. Den er god når du skal male langs kanter og lister, og etuiet gjør det enklere å ta pauser underveis i malejobben eller mellom strøkene.
  • En rulle til de store flatene. Jordan Ultimate 18 cm for vegg og tak gir et svært pent og jevnt resultat, men vil du ha et enda glattere resultat kan du også bruke en Perfect-rulle. Da kan det imidlertid være du må male tre strøk.

Andre tips er å bruke et håndholdt malekar når du maler med pensel, da trenger du ikke dra på et tungt malingsspann. Når du ruller kan du helle malingen over i et Superbrett med ekstra stor kapasitet. Da slipper du å etterfylle brettet så ofte og det blir mindre søl. Husk også at et forlengerskaft til rullen gjør at du sparer tid og krefter, samtidig som det er mindre risiko for skjolder.