:

For å se sortiment og informasjon om din fortrukne Byggtorget-butikk

Elektroverktøy som gjør hverdagen enklere og mer effektiv

Det er trolig langt mellom dem som motsier deg dersom du sier at elektroverktøy har gjort arbeidshverdagen til alle typer håndverkere vesentlig mer effektiv. I starten handlet det selvsagt om den store overgangen der det ikke lenger var nødvendig å bruke muskelkraft, men i dag handler elektroverktøy om de mindre forbedringene og stadig mer finurlige funksjoner.

En av forbedringene som preger stadig flere elektroverktøy er at ledningen med støpsel nærmest er borte og i dag er det flere produsenter som nesten utelukkende har batteriverktøy i utvalget sitt. Selv på kraftige verktøy har batteriene tatt over – gjerne med to stk. 18V batterier for å få kraft og lange nok ladeintervaller. I dag får du for eksempel batteridrevne sirkelsager med hele 235 mm. sagblad som spiser seg gjennom treverk i større dimensjoner.

Batteri for praktisk og sikkert arbeid

Ifølge Håvard Aune hos Byggtorget Hell er verktøy på batteri både mer praktisk og sikrere:

- Du slipper ledninger og slanger som både har en tendens til å være for lange og å sette seg fast, enten du jobber i et stillas eller andre steder. Når slikt ikke slenger rundt omkring, synker selvsagt også risikoen for at du eller andre skal snuble i dem og skade seg.

Håvard kan også tipse om et par verktøy som kan gjøre arbeidshverdagen enklere i mange tilfeller.

- Små kapp- og gjærsager på batteri som kun veier rundt seks kilo og batteridrevne dykkertpistoler er nyheter som kan bidra til en enklere hverdag ettersom de er lette å flytte på og du ikke trenger å trekke med deg skjøteledninger, forteller han.

Små ting som gjør stor forskjell

Bruker du vinkelsliper og ofte har behov for å bytte kappe- eller slipeskiver, kan Henrik Torkildsen, som er produktsjef i Makita Norge, fortelle at det er lurt å gå for en maskin med X-lock:

– X-lock gjør det meget enkelt og raskt å skifte kappe- og slipeskiver, så hvis det er noe du gjør ofte er dette en god løsning for deg

Han kan også tipse om andre verktøy med funksjoner som forenkler hverdagen:

– For eksempel en høvel med sponutkast som kan flyttes til begge sider slik at det ikke er i veien eller som har tre spor i underlagsflaten for bedre kontroll når du avrunder hjørner. Andre ting å nevne er vår meiselhammer på 18V som kan vris og festes i 12 ulike posisjoner slik at du får god arbeidsstilling når du bruker flatmeisel. Den banker med hele 3,1 Joule og har lave vibrasjonsverdier, forteller Henrik.

Tilbake hos Håvard på Byggtorget Hell, handler batteriverktøy dessuten om enda et praktisk aspekt:

– Noe av det mest praktiske er at batteriene kan brukes på alle typer verktøy fra samme produsent. Derfor er det en stor fordel å standardisere på én produsent. Med nok batterier i sortimentet er det også forholdsvis rimelig å utvide verktøyparken med nye maskiner uten batteri, forklarer han.