Velg ditt varehus

Eller finn den nærmeste butikken for meg automatisk:

Får ikke tilgang til posisjon

Byggtorget

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din fortrukne Byggtorget-butikk

Du må ikke male vinduene hvis ikke du vil

Det er i hovedsak fire forskjellige materialer du kan velge blant når du skal kjøpe deg nye vinduer; tre, tre med aluminiumskledning, PVC og helaluminium.

Vinduer i tre er et klassisk valg, passer til de fleste hus og varer lenge. Samtidig må de males jevnlig for at de ikke skal forringes. Vedlikeholdsintervallene vil variere ut fra hvor vinduene er plassert, og vinduer som er utsatt for mye sol må males oftere enn de som står mye i skyggen.

Derfor har vedlikeholdsvennlige vinduer blitt mer og mer populært, og det som øker mest i dagens marked er trevinduer med utvendig aluminiumskledning. Her får du nemlig beste av to verdener; den lune og gode følelsen av et ekte trevindu på innsiden, mens utsiden er beskyttet av pulverlakkert aluminium som tåler det meste av vær. Et stort pluss for de fleste er at utsiden aldri trenger å males.

Et rimeligere alternativ hvis du vil ha utseendet til et trevindu, men ikke vil male dem en eneste gang, er vinduer i PCV. Hvis du legger litt penger i dem kan de leveres med forholdsvis lave U-verdier og materialet kan gjenvinnes mange ganger.

Er du ute etter utpreget moderne vinduer, bør du vurdere helaluminium. De har en rett profil som passer godt til moderne og minimalistiske hus. Med aluminium får du dessuten stor frihet til utforming. Stil, form, størrelse, åpningstyper, tilbehør og overflatebehandling kan spesifiseres for å skreddersy akkurat de vinduene du er ute etter. Helaluminium trenger heller aldri males.