Byggtorget logoByggtorget logo

Dør som tåler norsk klima

Vi lever i et land hvor vi daglig utsettes for naturens testing i form av mye nedbør, kulde, snø, vind og sol. Det stilles tøffere krav til husene som bygges, og det kreves mer av oss som leverandør. Derfor tenker vi kvalitet fremfor alt når vi produserer dører. Vi liker å si at de viktigste detaljene er alle detaljene. Så hva skal du forvente av en dør, for å vite at den tåler kulde, vann, vind og sol?

Dører som tåler vann og vind – tykkelsen teller

En tykk dør er mer stabil og tåler harde værforhold. Harmonie sine dører leverer- som eneste på markedet, dører i 78 mm tykkelse som standard. Dette gir også lavere U-verdi, noe som forteller deg om hvor godt døren isolerer. Jo lavere U-verdi, jo bedre holder den varmen inne. I en tid der utgiftene på strøm er høyere enn noen gang er dette en viktig faktor du bør tenke over når du skal velge ny ytterdør.

Andrea er en stilren, klassisk dør som passer til klassiske hus. Den har stor lysflate og kan bestilles med klart glass som her, eller med cotswold glass for mindre innsyn. Sjekk hvor lekker den er med vinduer eller sidefelt på hver side.

Bygget etter de nye forskriftene for passive hus

En dør må kunne tåle mye nedbør, og våre dører er bygd opp med vannavvisende HDF plate. Det er også 2 aluminiumsplater for ekstra fuktsperre. Alle våre standard dører er bygd etter de nye forskriftene for passive hus.

Lindhjem er en av våre designskatter. Døren er designet av Kristin i StudioLindhjem og henter sin inspirasjon fra det tradisjonelle fiskebenmønsteret. Vakre detaljer og dype spor gjør denne døren til en favoritt i både klassiske og mer moderne hus.

Stabilitet i vinden

For å få en mest mulig stabil dør har både karm og hengsler noe å si. Vi har 115 mm karm som standard, og det sikrer en meget stabil dør. Det er 12 forborede hull (6 på hver side). Ved utvendig belistning kan karmen bli dratt fra hverandre, men med forberede hull også ytterst, sikres en stabil karm. Harmonie sine dører leveres med 3 justerbare hengsler. Hengslene kan både høyde- og sidejusteres. En kan også velge skjulte hengsler som tilvalg.

Ula er en stilren, moderne ytterdør med rundt vindu. Line Hamre som har tatt bildet, valgte døren i fargen «brun jord» fra Jotun, vakkert ble det!

Terskelen

Terskel er et viktig moment når det kommer til fukt. Vi er svært opptatt av at regn og vann ikke skal komme inn her, så våre terskler er laget i 25 mm eik med aluminium slitekant, godkjent for livsløpstandard. Med et frest spor under dørbladet, er terskel inntrukket for at vann skal renne av og bort fra dør og terskel. Det er klargjort spor under terskel for blikk.

Kvalitet er en selvfølge – design er avgjørende

Vi har sett at våre kunder er opptatt av design, og at kvalitet skal være en selvfølge. Vi er enige. Derfor er det så viktig for oss å presisere kvaliteten først, for så å vise frem vårt design. Vi har et bredt utvalg av dører i klassisk og moderne design. Tenk på husets helhet når du skal velge stilretning. Om du har en gang der du har plass til sidefelt, anbefaler vi dette for å slippe mer lys inn i gangen. Har du ekstra stor plass, velg tofløyet ytterdør, dette skaper et eksklusivt uttrykk på ditt hus. Alle våre dører kan du få i valgfri NCS kode. De fleste av modellene våre har også lik dekor på innsiden – det er tross alt der vi ser døren mest!

Hemsedal er en av våre mest tradisjonelle dører, og passer til hus som har klassisk, nostalgisk tilnærmelse i stilen. Vær tro mot din stil, og skap helhet!

Kan man montere en ytterdør selv?

Ja, å bytte en ytterdør selv er ikke nødvendigvis så veldig komplisert, men du bør ha noe erfaring fra før. Vi har laget en video som viser montering av ytterdør – steg for steg.

Montering av ytterdør – steg for steg.