Velg ditt varehus

Eller finn den nærmeste butikken for meg automatisk:

Can't access location

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din fortrukne Byggtorget-butikk

Slik velger du skruer som gir terrassen lang levetid

Vil du at terrassen skal holde seg fin år etter år, er det viktig å velge skruer av god kvalitet. Skruene er nemlig avgjørende for levetiden på terrassen din.

Hvilke skruer du velger er avhengig av materialene på terrassebordene, størrelsen på terrassen, og ikke minst klima.

Syrefaste skruer anbefales

Trevirke er et levende materiale som påvirkes av vær og vind. Det sveller ved mye nedbør, samtidig som det krymper ved sol og stigende temperatur. Hvis du velger skruer som ikke tåler disse bevegelsene, vil du risikere at skruene knekker.

For å være på den sikre siden anbefales alltid syrefaste skruer. Dette er skruer med lengst levetid, som tåler bevegelse, og som kan brukes til alle tresorter.

Syrefaste skruer skal alltid brukes når du skal bygge

  • i kystnære strøk eller på fjellet
  • platting ved boblebad eller basseng
  • med ekslusive tresorter

Rustfrie skruer kan brukes når du skal bygge

  • nær innsjø og brakkvann
  • nær tungt trafikkerte veier
  • store og/eller høye terrasser
  • rekkverk og trapper

WAF konstruksjonsskruer krever verken forboring eller beslag (Foto: ESSVE)

Slipp forboring og beslag

For en enklere montering anbefaler vi å bruke WAF konstruksjonsskruer. Disse skruene krever verken forboring eller beslag, men gir fortsatt en like sterk og sikker montering av bjelker og stolpesko. Det flate skruehodet bygger lite i høyden og gir et pent sluttresultat.

Toppskrudd montering

Den vanligste måten å montere terrassebord på er å skru ovenfra. Velger du denne måten anbefaler vi å bruke ESSDECK Max terrasseskruer. Dette er en skrue som er utviklet i samarbeid med håndverkere for å tåle dagens krav til terrasser. Skruen har et fresespor i spissen som reduserer risikoen for sprekkdannelser i treverket, i tillegg til et mindre skruehodet for penere montering.

Skjult skrue

Selv om det er vanlig, må du ikke nødvendigvis montere terrassebordene ovenfra. Ønsker du en terrasse uten synlig skruer er HDS-systemet til ESSVE for skjult innfesting å anbefale. Ved hjelp av et monteringsverktøy festes skruene i siden av terrassebordet. Verktøyet sørger for lik avstand mellom bordene , og du får et sluttresultat uten synlige skruer, fliser eller sprekker.

Skruene kan brukes til alle terrassebord, er syrefaste og passer i alle miljøer.

Les også: Terrasse med skjult innfesting

Skjult innfesting gir et sluttresultat uten synlige skruer, fliser eller sprekker (Foto: ESSVE)

Få hjelp av terrassekalkuatoren

Å beregne hvor mye materialer du trenger til ditt terrasseprosjekt er ikke alltid like enkelt. ESSGUIDE er en terrassekalkulator som gir deg en komplett innkjøpsliste med riktig mengde skruer og terrassebord. Du legger inn ønsket mål, trevirke, fundament, og annen nyttig informasjon om terrassen du skal bygge, så generer kalkulatoren en handleliste for ditt prosjekt.