Varehusoversikt

Din handlevogn

Ditt varehus

Handlevognen er tom

Tilbake til forsiden
Byggtorget

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne Byggtorget-butikk

Effektiv legging av trinnlydsdemping med Weber Lydgulv Bolig

Vi blir stadig mer opptatte av å dempe støy i omgivelsene våre. Weber Lydgulv Bolig er en solid og knirkefri gulvløsning for trebjelkelag.

– Snart kommer det ny og revidert lydstandard i Norge. Her skjerpes blant annet kravene til trinnlyd. Det vil påvirke kravene til lydgulv. Vi har løsninger som tilfredsstiller de nye kravene, sier produktsjef for gulv, Thomas Nordli i Weber.

En av dem er Weber Lydgulv Bolig. Start med å dekke Glava Trinnlydsplater med en fiberduk, for å unngå fuktvandring fra avrettingen. Platemontasjen er lett og effektiv, her slipper du tradisjonell sjaiuing og tunge løft. Legg deretter stålarmering for å forsterke konstruksjonen, og kantlist mot alle vegger, søyler og vertikale oppstikk for å unngå flanketransmisjon. Kantlistene beholdes og det må legges en myk fuge mellom belegget og gjennomføringene. Skal du legge gjennomføringer etter at gulvet er lagt på, løser du det på samme måte for å unngå lydlekkasjer.

Varmekabler og lydgulv

Å dempe lyden av skritt over gulvet er med på å øke komforten i boligen. Et lunt og varmt gulv er også viktig for at boligen skal være behagelig å være i. Weber Lydgulv Bolig gir god varmefordeling i gulvet. Elektriske varmekabler kan legges på armeringsnettet før gulvavrettingen legges. Dette blir gulvets bærende sjikt, og med gulvavretting fra Weber, får du helt rette gulv. Her kan alle typer overgulv og belegg som flytende parkett, flis, gulvbelegg, eller tepper legges direkte oppå.

- Her er det fritt valg og lite som hindrer arkitekten eller estetikeren, sier Nordli og oppfordrer til å ta kontakt for å få høre med om utradisjonelle overgulv.

Les mer om Webers gulvløsninger her

Må ikke punkteres

Husk at dersom det skal settes opp innervegger etter at løsningen er lagt, må de monteres på myk svill for å hindre lydoverføring fra gulv til vegg. Det beste er om innerveggene settes opp direkte på gulvspon før lydgulvet legges. Skal det gjøres etterpå, er det viktig at du til forankringen ikke bruker for lange plugger eller skruer. Det vil punktere lydgulvet. Plugger og skruer kan derfor ikke være lenger enn tykkelsen på avrettingssjiktet.

Belastning

Drøy helst til sent i byggeprosessen med å legge Weber Lydgulv Bolig, for å unngå tung belastning i byggeperioden. Maks punktlast løsningen tåler er 200 kilo per 50 x 50 mm. Må gulvet belastes mer enn dette, kan det legges ut fordelingsplater med minst 12 mm tykkelse. Weber kan også bistå med veiledning og beregning hvis gulvet må tåle større belastning enn kravene for bolig og kontor.

– Lyden en eventuelt hører er mye mer dempet med dette lydgulvet. Det er stor forskjell med og uten Weber Lydgulv på for eksempel et betongdekke, sier Nordli.

Weber Lydgulv Bolig gir kundene dine økt komfort med mindre støy.

Fakta om Weber Lydgulv Bolig

 • Testet av SINTEF
 • Byggehøyde fra 60 mm
 • Kapasitet; q=3 kN/m2 Q=2 kN
 • Egenvekt løsning: 80 kg/m2
 • Forventet lydverdier
 • Trinnlyd L´n,w z 52 dB

Løsningsfordeler

 • Helt rette og knirkefrie gulv
 • Raskt fremdrift, gangbar 3 timer etter støping
 • Ingen sjauing og tunge løft
 • God varmefordeling og komfort
 • Testet av SINTEF