Varehusoversikt

Din handlevogn

Ditt varehus

Handlevognen er tom

Tilbake til forsiden
Byggtorget

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne Byggtorget-butikk

Weber gjorde gulvet klart for islegging

Snart skal den nye ishallen på Brunstad i Vestfold åpnes. Rett under isflaten ligger et fem centimeter tykt lag Weber Betongflyt.

Flytegenskaper og leveransemetode var viktig for gulvleveransen til den nye ishallen på Oslofjord Convention Center (OCC). I månedsskiftet november- desember skal den nye ishallen åpnes.

Betong med gode flytegenskaper

Flytegenskapene til Weber Betongflyt gjør produktet godt egnet til ishaller, der et plant gulv er viktig. OCC valgte Weber Betongflyt fordi de skulle støpe inn kjølerørene og ønsket et produkt som var mulig å legge i tynnere sjikt enn tradisjonell betong.

– Med tradisjonell betong må du minst ha 7-8 cm tykkelse, men med vår betongflyt kan det legges sjikt fra 1-8 cm. Det gir stor fleksibilitet i oppbygningen, forteller Tarjei Høgetveit i Weber.

Bruker Weber hele tiden

Det er ILC Construction som er hoved-entreprenør på OCC. Russel Hall forteller at ishallen er del av et aktivitetsanlegg med flerbrukshall, publikumsfunksjoner, ishockeyhall og rundt 900 parkeringsplasser. – Vi bruker Weber hele tiden og er godt fornøyd med leveransene. Dette er et ganske komplisert og fancy bygg, men alt har gått etter planen. Gulvet i ishallen ser helt supert ut, sier han.

Ishall til arrangementer og utleie

Den nye ishallen er del av en stor videreutvikling av OCC. Hallen er snart klar til bruk og Kjell Rune Pedersen i OCC forteller at den skal benyttes til egne arrangementer, utleie og

kommersiell bruk. – Vi jakter selvfølgelig på større arrangementer, og har allerede fått flere henvendelser fra utlandet. I OCC satser vi mye på idrettsarrangementer. Bare de siste månedene har vi hatt to verdensmesterskap og fire norgesmesterskap her hos oss, sier han.

Rett og strøken gulvoverflate

Weber Betongflyt er en pumpbar finbetong med gode flytegenskaper, lavt svinn og høy holdfasthet.

Produktet er meget godt egnet til gulvavretting. Det er beregnet for gulvtrafikk med middels til tung belastning og høye krav til planhet. Det tåler fukt, frost, salt og piggdekk, selv om det siste ikke er særlig aktuelt for denne ishallen.

Planlegging er viktig

I ishallen ble det lagt et dekke på mer enn 1 200 kvadratmeter. Det ble pumpet ut 150 tonn Weber Betongflyt med to pumpebiler, hvilket tilsvarer rundt 75 kubikkmeter. Alt ble gjort på én dag og det var den Weber-sertifiserte gulventreprenøren Gauksås Gulvstøp som sto for det

praktiske rundt utleggingen. – Det var en fin jobb, alt gikk på skinner, akkurat som vi hadde planlagt.

Leveransene kom til riktig tid, på riktig sted – det er noe av det viktigste i denne typen prosjekter, sier Rune Moen i Gauksås Gulvstøp.