• Våleveien 25, 3083 Holmestrand
  • Åpent i dag 06:30 - 17:00
  • 33064080
Lukk
Produkter
6 gode grunner til å skifte vinduer

6 gode grunner til å skifte ut vinduene

Med nye vinduer kan du spare både tid og penger. Du får et sunnere og lunere inneklima og slipper tidkrevende vedlikehold. Et vindu er ikke lenger bare et vindu.

Gamle vinduer kan være dårlig for inneklimaet og isolere dårlig mot både lyd, vær og vind. Moderne teknologi har gjort at et vindu ikke lenger bare er et vindu. Nå kan du få vinduer med ulike funksjoner som for eksempel selvrensende, varme- eller støydempende glass, for å nevne noe. Du har kanskje lenge tenkt på at vinduene bør skiftes? Nå som våren endelig er her er timingen perfekt. Her gir vi deg 6 gode grunner til å til å skifte til nye vinduer:

 

1. Energibesparende og gir mindre varmetap

Gamle, originale vinduer kan se sjarmerende ut, men de er gjerne dårlige når det kommer til varmeisolasjon. Selv om vinduene i et vanlig hus bare utgjør mellom 5 og 10 prosent av den totale ytterflaten, kan vinduene stå for hele 40 prosent av varmetapet. Enova, som jobber med å finne og fremme gode løsninger for miljøvennlig energibruk, oppfordrer til bruk av lavenergivinduer for å halvere dette varmetapet. Jo eldre vinduene er, desto større blir varmetapet. Vinduer med dårlig isolasjonsevne kan dessuten gi et «kaldras» som fører til en følelse av trekk. Nye vinduer med bedre varmeisolasjon er både miljøvennlig, pengebesparende og gir økt komfort med mindre trekk i rommet.

 

Husets vinduer står for inntil 40 prosent av varmetapet. Dårlig isolerte vinduer kan gi kaldras og trekkfulle gulv. Nye vinduer er både energibesparende og miljøvennlig.
 

2. Skjermer for solens lys og varme

Selv om man ikke skal klage på varmen, kan det være en fordel å kunne skjerme seg for sola. Nye vinduer kan fås med varmedempende glass som slipper inn mindre varme fra sola, samtidig som utsynet ivaretas. Vinduene demper sollyset og beskytter dermed også møbler og annet interiør fra å falme. Fordelen er skjerming fra sola uten å miste utsikten! Varmedempende vinduer egner seg godt for alle rom der sola står rett på, og kanskje spesielt for barnerom og soverom der man helst vil ha en sval temperatur også på varme sommerkvelder.

 

3. Reduserer støy og skaper et roligere innemiljø

De fleste av oss setter pris på å kunne stenge lyder ute og vet at støy kan føre til alvorlige helseproblemer. Men visste du at det er vinduene som er det svakeste punktet i huset når det gjelder støyforurensning? Godt isolerte vinduer, gjerne med ekstra støydemping, gir en merkbar endring og fører til økt komfort og et sunnere innemiljø. Har du jernbane, trafikkert vei eller en skole/barnehage rett utenfor vinduet ditt, kan et 2- eller 3-lags glass med isolerende egenskaper være aktuelt for deg.

 

Et vindu er ikke lenger bare et vindu: Nå kan du velge vinduer der glasset har forskjellige funksjoner som solskjerming og støyredusering. Eller hva med å velge et vindu med selvrensende glass? Nye vinduer kan gi huset ditt et helt nytt innemiljø og spare deg for både tid og penger. Foto: Natre vinduer.
 

4. Sparer deg for vindusvasken med selvrensende glass

Nå som vårsola kommer blir skitne vinduer ekstra synlige. For mange hus kan spesielt utvendig vask av vinduene være utfordrende. Med selvrensende glass i vinduet tar naturen seg av vindusvasken for deg: Med solens UV-stråler i kombinasjon med nedbør vaskes glassene rene uten ytterligere hjelp. Om regnet skulle utebli kan vinduene enkelt spyles med hageslangen for samme effekt. Vaskebehovet reduseres med 75 til 100 prosent, og skulle du en sjelden gang føle at vinduene trenger litt ekstra vask er de dessuten lettere å rengjøre enn vanlige vinduer.

 

5. Ikke bruk sommeren på å male!

Du har sikkert lyst til å bruke våren og sommeren på noe annet enn å male vinduer? Vinduene er noe av det mest utsatte på huset. Og har malingen først begynt å flasse, er det ikke lenge før fukt trekker inn i treverket og vinduet er ødelagt. Klart at gamle vinduer kan males, men det er lite annet som er så pirkete og langdrygt som nettopp vindusmaling. Ønsker du å bruke mindre tid på vedlikehold i fremtiden, kan dessuten aluminiums-bekledde vinduer være noe for deg. Bekledningen beskytter trevirket mot vær, vind og UV-stråling, forlenger levetiden og gjør vinduet så å si vedlikeholdsfritt utvendig. Innvendig er vinduet bekledd med treverk, slik du er vant til og som egner seg best innendørs. Vi anbefaler ikke å bytte vinduer bare for å slippe å male, men trenger du et ekstra argument er dette et veldig godt et...

 

6. Dekk spesielle behov med spesielle funksjonsglass

I dag kan du få mange ulike funksjoner på vinduene dine, tilpasset ulike behov. Foruten solskjermende, støyreduserende og selvrensende glass, kan du også velge sikkerhetsglass og branndempende glass, eller antidugglass og dekorglass som hindrer innsyn til for eksempel baderommet. Byggtorget har mange ulike funksjonsglass fra flere leverandører for å dekke dine behov. Det er mye å velge mellom og mange hensyn å ta. Vi kan hjelpe deg! Kom innom oss om en prat om hvilke vinduer som passer for deg, og få tips og råd om hvordan skifte vinduene dine selv. Finn din nærmeste Byggtorget-butikk her.